FTERRA - ARSHIVE

Historia

Home
Historia
Arsimi, kultura
Popullsia, tradita, sociale
Kenge e bejte

MATERIALE KRYESORE

fterra320.jpg

Fterra sipas Enciklopedise se Kurveleshit

Historiku i vitit 1971 - hartuar e miratuar nga një komision i posaçëm

Gjurmë të hershme banimi - nga Prof. Dr. Muzafer Korkuti

Sipërfaqja klima reshjet - nga Ing. Islam Zhupa

Fterra të paktën 600 vjeçare - nga Prof. Dr. Jakup Mato

Fterra ne kryengritjen e Tanzimatit - nga Muzafer Korkuti dhe Skender Dusha

Fterra ne vitet 1913 - 1916 - nga Dr. Prof. Muzafer Korkuti

Fterra në luftë për liri 1939-1944 (Marre nga libri me kujtime i z. Dilaver Shkurti "Fterra Kasabaja Labe...")

Misioni anglez në Fterrë - nga Jakup Mato

Tërmetet në Fterrë - nga Prof. Edmond Sulstarova

Krijimi i këshillit dhe njësitit vullnetar - nga Dilaver Shkurti

Shënime historike për Fterrën - nga Sulejman Mato, pjesërisht të botuara në gazetën "Fterra jonë"

FTERRA NË SHEKUJ - Pjesë të shkëputura nga libri i z. Naxhi ZHUPA ( për më shumë lexoni librin me të njëjtin titull)

Edhe rruga ka nje histori - nga Nedim Bezhani

Vite të rënda - nga Qazim Gjoni

Vende, emra, ngjarje - nga Jakup Mato

Për të ndihmuar sadopak qeverinë e Fan Nolit - nga Imer Shkurti

Në vitin 1960 Fterra kalon në rrethin e Sarandës - nga Hader Haderi

Në Ixuar u hap lufta atë natë... nga Pasho Zhupa dhe Dilaver Shkurti

Kliko per te kaluar ne faqen kryesore "FTERRA"

fterra29.jpg

navigatorsaranda.jpg

Agron Xhama - Rruga Komuna e Parisit (Medar Shtylla)
Pall.ABC god.2 shkalla 1 ap.2
Tel: +355 4 2441014  Cel: 069 2154981
Tirana - ALBANI